Bildende Kunstneres Forening Hordaland
 
 

Bildende Kunstneres Forening Hordaland (BKFH)

BKFH er en faglig sammenslutning av profesjonelle billedkunstnere i Hordaland tilsluttet Norske billedkunstnere (NBK). Våre 250 medlemmer har kompetanse på alle ulike ytringsformer innen bildende kunst i dag. I tillegg til å produsere kunst, er mange av medlemmene erfarne formidlere, kuratorer og produsenter for samtidskunst.

 

For kunstnerkår i 60 år

Endelig har vi fått boken “For kunstnerkår i 60 år” av Marit Hannaas Larsen ut på nett! Last ned og les den her.

Skjermbilde 2017-02-08 kl. 08.19.32

Boken tar for seg BKFHs historie fra starten i 1931 frem til 60-års jubileet i 1991. Gjennom intervjuer med sentrale billedkunstnere i foreningen og kunstmiljøet får vi innblikk i levekår og hvordan kunstnerpolitikken tar form. Yngre generasjoner billedkunstnere står stolt på skuldrene til kjemper!

Fredrik Bruun-Hansen, som var med på å stifte BKF i 1931, forteller om kunstnertilværelsen:

“- Det var fryktelig vanskelige tider den gangen. Og når det generelt er harde tider i samfunnet, rammes kunstnerne ekstra hardt. Ingen av oss kunne leve av kunsten alene. Enten hadde de en annen jobb ved siden av eller de tok elever. Selv bodde jeg ennå hjemme hos mine foreldre og skaffet meg en kjemiutdannelse disse første årene. Siden underviste jeg i kjemi og fysikk ved forskjellige skoler i alle år. Det var om kveldene, søndagene og i de lange skoleferiene jeg kunne dyrke min kunstneriske aktivitet.

– Folks forståelse for kunsten og kunstnernes kår var mildt sagt dårlig og kjøpeviljen likeså.

– Om kunstnerne ennå i dag er å regne som en lavtlønnsgruppe, kan det ikke sammenlignes med den første tiden av foreningens historie. Da var vi en «ikke-lønnsgruppe».”

 

Comments are closed.

 
 
 

Kontakt oss

Vi gjeninnfører kontortid, hver første torsdag i mnd kl. 13.00-17.00. Velkommen!

BKFH har kontor på Hordaland kunstsenter
Klosteret 17
5005 Bergen

E-post: bkfh(at)kunstsenter.no
Org. nr. 986 888 411

Linker

Arkiv

Siste poster

Search